Hooistraat

Beschrijving

In het zuidelijk deel van het plangebied 'Uitkerkse Polders' is de aangetroffen archeologische site van een totale andere aard dan in de noordelijke zone. Het muurwerk aangesneden in het noordwesten van de zuidelijke zone wijst vermoedelijk op de aanwezigheid van een erf in de nabije omgeving. Gezien geen andere duidelijke bewoningssporen zijn aangetroffen binnen de grenzen van het plangebied, is het niet ondenkbaar dat er zich een bewoningssite bevindt op het aanpalend perceel ten noorden van de zuidelijke zone. De aangetroffen bakstenen kunnen in de late middeleeuwen gesitueerd worden hoewel het niet uitgesloten is dat het om hergebruikt materiaal gaat. Het gros van het verzameld aardewerk wordt daarentegen wel in de volle middeleeuwen gesitueerd.

Voor een groot deel van deze onderzoekzone wordt behoud in situ voorgeschreven.

De tekst wordt ter beschikking gesteld door: BAAC Vlaanderen bvba