Reep 4

• is aangeduid als gebied geen archeologie, gewestelijk Gebied 7913
    Deze aanduiding is geldig sinds

Beschrijving

Het proefputtenonderzoek geeft aan dat op het terrein voornamelijk archeologische resten aanwezig zijn uit de nieuwe tot de nieuwste tijd, met de nadruk op de nieuwste tijd. De vastgestelde sporen omvatten voornamelijk lagen, muurresten, puinkuilen en een greppel. De sporen worden gedateerd aan de hand van historisch kaartmateriaal en het aangetroffen vondstmateriaal.

Ze zijn te voornamelijk te interpreteren als resten van de 19de-eeuwse fabrieksfase binnen het onderzoeksgebied, zoals te zien is op de historische kaart van J. Gevaert en A. Vanimpe. De muurresten ter hoogte van werkput 1 zijn afkomstig van 19de-eeuwse bebouwing. Een greppel en een puinkuil zijn aan de hand van vondstmateriaal eveneens te dateren in de nieuwste tijd.

Vertegenwoordigde vondstcategorieën naast aardewerk zijn glas, metaal, organisch materiaal en steen. De meeste vondsten werden aangetroffen in een ophogingspakket, de greppel en de puinkuil.

De tekst wordt ter beschikking gesteld door: All-Archeo bv

Fabrieksfase