Krombrakenstraat 23

Beschrijving

Bij een kleine opgraving naar aanleiding van een toevalsvondst werden de resten aangetroffen van een gracht die volledig was gedempt en die toebehoort aan het grachtensysteem rond het 'Hof ter Loo'. In het vlak werden ten zuiden van de gracht geen andere sporen herkend.

In de opvulling van de gracht werden enkele ceramiek scherven, fragmenten van baksteen en een paar tegels aangetroffen. Er werd een coupe gemaakt door de gracht en hierbij werden zware houten aangepunte palen ingezameld. In totaal konden er drie volledige, een fragment van zware palen en een smal aangepunte paaltje gerecupereerd worden. Deze zullen, indien mogelijk, dendrochronologisch gedateerd worden.

Auteurs: Vynckier, Geert

Gracht