waarneming

Gentsesteenweg 61-63

archeologisch element
ID
983545
URI
https://id.erfgoed.net/waarnemingen/983545

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als gebied geen archeologie, gewestelijk Gebied 7929
    Deze aanduiding is geldig sinds

Beschrijving

De positie van het onderzoeksgebied (lage positie op het alluviale bekken van de Leie) en de bevindingen van de Quartairgeologische kaart maken de zone enkel gunstig voor tijdelijk nederzettingen op de alluviale vlakte van de Leie. De in situ bewaring van dergelijke sites binnen de alluviale vlakte van de Leie kan als laag gezien worden. Dit gepaard gaande met de tijdens het landschappelijk booronderzoek vastgestelde slechte tot matige preservatie van de bodemarchief kan het steentijdpotentieel van het onderzoeksgebied als laag beschouwd worden.

Het proefsleuvenonderzoek bracht geen archeologische sporen of vondsten aan het licht. Wel kon worden aangetoond dat de ondergrond de afgelopen decennia sterk werd gemanipuleerd. Zo raakte het terrein sterk verstoord door het bouwrijp maken, de bouw en latere sloop van verschillende gebouwen binnen het plangebied.


Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: MONUMENT - VANDEKERCKHOVE

Gebeurtenis:

Relaties

  • Is gerelateerd aan
    Villa


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Gentsesteenweg 61-63 [online], https://id.erfgoed.net/waarnemingen/983545 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.