Insteekweg IZ Driekhoek

• is aangeduid als gebied geen archeologie, gewestelijk Gebied 8154
    Deze aanduiding is geldig sinds

Beschrijving

Naar aanleiding van de aanvraag van een omgevingsvergunning voor de aanleg van een nieuwe weg, vond binnen het plangebied een archeologisch vooronderzoek plaats bestaande uit een landschappelijk booronderzoek en een proefsleuvenonderzoek.

De 7 landschappelijke boringen vertoonden alle een A-C bodemprofiel. Het archeologisch niveau was duidelijk afgetopt en bevindt zich tussen de 20 cm en 80 cm onder het maaiveld, oftewel tussen de ca. 43,24 m +TAW en 43,95 m +TAW.

In de proefsleuven zijn drie bodem profielen geanalyseerd. In slechts een ervan waren nog resten van een akkerlaag zichtbaar. De overige twee profielen vertoonden afgravingen tot in de laat-pleistocene bodem. In de sleuven tekenden zich nog sporen noch verstoringen af. Evenmin zijn vondsten aangetroffen.

De tekst wordt ter beschikking gesteld door: J. Verrijckt bvba