Molenbergstraat - Kasteel van Rumst

Beschrijving

Tijdens het vooronderzoek zijn funderingsmuren, grondsporen, ophogingslagen en verstoringen aangetroffen. De muurresten behoren enerzijds tot de voormalige schoolsite, maar ook muren en een gracht van de kasteelsite zijn aangetroffen. Rondom de kerk zijn geen menselijke resten aangetroffen maar deze kunnen zich nog op een dieper niveau bevinden. Ook ter hoogte van het marktplein en onder de straat zijn nog grondsporen geregistreerd, de datering ervan is onduidelijk. De resten blijven in situ behouden.

Auteurs: Verhaert, Alde
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: ABO NV

Grondsporen

Datering: nieuwe tijd
Typologie: kuilen, paalsporen

Beschrijving:
Enkele kuilen en/of paalkuilen zijn geregistreerd ter hoogte van het groene plein aan de Markt en onder een ophogingspakket in de Kerkstraat, palend aan het marktplein.

Kasteelsite

Datering: late middeleeuwen, nieuwe tijd