waarneming

Dorp-Oost 59-76

archeologisch element
ID
983597
URI
https://id.erfgoed.net/waarnemingen/983597

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als gebied geen archeologie, gewestelijk Gebied 7937
    Deze aanduiding is geldig sinds

Beschrijving

De resultaten van het landschappelijk bodemonderzoek hebben aangetoond dat de bodem ter hoogte van boring 1 en 3 een sterke aftopping/vergraving kent. Bijgevolg wordt de archeologische verwachting voor het aantreffen van in situ bewaarde steentijdsites in deze zone als laag ingeschat. Dit is echter niet het geval ter hoogte van boring 2 en 4. Deze boringen kenden een (matig) goed bewaarde bodemopbouw met de aanwezigheid van een Bh-, ABh- en/of BC-horizont. Dit maakt dat de archeologische verwachting hier als hoog beschouwd kan worden.

Tijdens het verkennend archeologisch booronderzoek zijn echter geen aanwijzingen voor een prehistorische aanwezigheid aangetroffen. Er werden geen steentijdvondsten gedaan. Daarnaast hebben de resultaten van dit booronderzoek aangetoond dat de bodem binnen het plangebied eerder (matig) slecht bewaard is gebleven en er slechts lokaal (sporen) van een B-horizont aanwezig waren, vaak met sporen van verstoring.


Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: BAAC Vlaanderen bvba

Gebeurtenis:

Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Dorp-Oost 59-76 [online], https://id.erfgoed.net/waarnemingen/983597 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.