Alden Biesensingel en Linnerbocht

• is aangeduid als gebied geen archeologie, gewestelijk Gebied 7714
    Deze aanduiding is geldig sinds

Het verkennend booronderzoek leverde geen vondsten op.

Het proefsleuvenonderzoek leverde 11 archeologische sporen op. Het zijn voornamelijk paalgaten die verspreid voorkwamen, en twee kuiltjes. Aangezien er geen vondsten werden aangetroffen bij deze sporen is een exacte datering moeilijk te maken. Op basis van de algemene kenmerken van de sporen in het vlak kregen deze sporen een datering in de nieuwe à nieuwste tijd toegewezen.

Tijdens het proefsleuvenonderzoek is één losse vondst aangetroffen. De vondst is een kleine neolithische, gepolijste bijl. De bijl is gemaakt in een opake, heterogene vuursteen. Ze is donkergrijs met lichtgrijze vlekken. Met afmetingen van 6,5 x 3,1 x 1,8 cm is het bijltje vrij klein. De bijl heeft een ovale doorsnede. Naar de top toe wordt de bijl smaller. Deze bijl kan ingedeeld worden in het type van de duntoppige ovaalbijlen.

Auteurs: Meylemans, Erwin

Gepolijste bijl