Mater Dei

• omvat de aanduiding als gebied geen archeologie, gewestelijk Gebied 8151
    Deze aanduiding is geldig sinds

Beschrijving

Het merendeel van de archeologisch relevante sporen bevinden zich in het (noord)oosten van het onderzoeksgebied. De bakstenen sporen lijken allemaal subrecent van oorsprong. De oudste vondsten dateren uit de 14de-15de of 15de-16de eeuw, maar deze oudere vondsten zijn in de minderheid en het gaat meestal om losse vondsten. De overige sporen bestaan uit kuilen en paalkuilen die geen dateerbare vondsten bevatten. Deze laatsten vormden mogelijk een erfafscheiding. Er is geen duidelijke afbakening van de site, bijkomend zijn de meeste sporen eerder recent van aard.

De tekst wordt ter beschikking gesteld door: ADEDE bvba

Archeologische Sporen