Leliestraat II

• is aangeduid als gebied geen archeologie, gewestelijk Gebied 7810
    Deze aanduiding is geldig sinds

Beschrijving

Op het terrein zijn enkele greppels geregistreerd die dateren uit de periode late middeleeuwen - nieuwe tijd. Een aantal greppels behoort waarschijnlijk tot de site die aan de overzijde van de straat is onderzocht.
Op het terrein zijn verschillende metalen vondsten ingezameld waaronder loden musketkogels. Het projectgebied bevindt zich binnen het tracé van de KW-linie maar in het plangebied zijn geen sporen aangetroffen die hiermee in verband staan.

Auteurs: Verhaert, Alde
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Studiebureau Archeologie

Greppels

Datering: late middeleeuwen, nieuwe tijd
Typologie: greppels

Beschrijving:
Segmenten van 4 greppels waarvan 2 oost-west georiënteerde greppels en 2 noordoost-zuidwest georiënteerde greppels. Deze laatste bevatten aardewerk uit de late middeleeuwen en/of nieuwe tijd en houden verband met de site aan de overzijde van de Leliestraat.

Metalen vondsten

Datering: nieuwe tijd