waarneming

Leerhoeklaan 20

archeologisch element
ID
983638
URI
https://id.erfgoed.net/waarnemingen/983638

Beschrijving

Tijdens het graven van een put voor een regenwaterton in de achtertuin van een woning werden verscheidene sporen op 1,5 m diepte aangetroffen. In de donkerbruine laag erboven werden enkele geëmailleerde scherven ingezameld.

Na het opschonen van het putje waren enkele sporen zichtbaar. Een greppel (65 cm breed) lopende van noord naar zuid met een donkergrijsbruine zandige vulling. Deze loopt nog 20 cm dieper. Verder nog twee vierkante (paal)kuilen (30 x30 cm) met eenzelfde vulling ten westen van de greppel (20 cm diep) en twee onregelmatige tot ronde (paal)kuilen (32 cm doormeter) met een blekere opvulling ten oosten van de greppel. Als laatste waren nog enkele lichtgrijze vlekken zichtbaar die natuurlijk leken. De scherven die de eigenaar vond, zaten allemaal in de laag net boven het gele zand en de aanwezige sporen en dateren uit de 15de of 16de eeuw.

De sporen blijven in situ bewaard.


Auteurs: Vynckier, Geert
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Greppel

Datering: 15de eeuw, 16de eeuw
Typologie: greppels, paalkuilen, vaatwerk
Materiaal: aardewerk
Gebeurtenis:

Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Leerhoeklaan 20 [online], https://id.erfgoed.net/waarnemingen/983638 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.