Sint-Teunisplein (fase 1)

• is deel van de aanduiding als gebied geen archeologie, gewestelijk Gebied 8362
    Deze aanduiding is geldig sinds

Beschrijving

Tijdens het proefsleuvenonderzoek werden vrij veel verstoringen vastgesteld. Er werden enkele archeologische sporen aangetroffen tijdens het onderzoek. Een greppel kon mogelijk in verband gebracht worden met een 19de eeuwse percelering. Er werden ook drie lagen onderzocht, waaruit materiaal uit de 17de en 18de eeuw aan het licht kwam. Ze zijn in verband te brengen met de verdwenen bewoning. In één laag zaten 4 witte paalkuilen die door de laag gaan. Gezien de heel scherpe vierkante aflijning lijken deze eerder recent te zijn. Er werden ook enkele kleine (paal)kuilen geregistreerd, maar deze bevatten geen materiaal. Hierdoor zijn ze moeilijk te dateren. Restanten van historische bebouwing, in de vorm van muur- of vloerresten of uitbraaksporen, waren niet aanwezig.

De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Studiebureau Archeologie

Lagen