waarneming

Widooierlinde

archeologisch element
ID
983737
URI
https://id.erfgoed.net/waarnemingen/983737

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als gebied geen archeologie, gewestelijk Gebied 8297
    Deze aanduiding is geldig sinds

Beschrijving

Het proefsleuvenonderzoek aan de Widooierlinde en Mombeekstraat leverde in totaal veertien sporen op. Alle sporen werden geïnterpreteerd als postmiddeleeuwse tot recente sporen. De sporen hadden een gelijkaardige vulling, met een bijmenging van steenkool, houtskool en baksteen. Het voorkomen van steenkool in de vulling duidt op een postmiddeleeuwse datering. Bovendien doorsnijden alle sporen het colluvium, waar ook spikkels steenkool in herkend werden. Dit alles wijst op een jonge datering van zowel het colluvium als de sporen.


Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: ARON bvba

Post-Middeleeuwse Sporen

Datering: nieuwe tijd, nieuwste tijd
Typologie: afwateringsgreppels, kuilen, perceelsgreppels
Context: colluviale processen
Materiaal: aardewerk, houtskool, steenkool
Gebeurtenis:

Beschrijving:
De twee oudste sporen zijn perceelsgreppels, die zijn aangeduid op de Villaretkaart (1745-1748). De overige sporen kunnen in verband gebracht worden met de ingebruikname van het onderzoeksgebied als boomgaard tijdens de laatste drie eeuwen. Enkele sporen zijn eerder als recente vergravingen aan te duiden. Er werd geen vondstmateriaal aangetroffen.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Widooierlinde [online], https://id.erfgoed.net/waarnemingen/983737 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.