Rode Kruisplein

Beschrijving

Ter hoogte van het Begijnhof extra muros en het Klooster van Blijdenberg zal een appartementsgebouw met ondergrondse kelder gebouwd worden. De omgeving van het plangebied wordt eveneens heraangelegd. Tijdens het archeologisch vooronderzoek zijn ophogingspakketten vastgesteld maar ook een gedempte gracht of loop van de Dijle, muurwerk en een puinkuil. De vondsten dateren uit de late Middeleeuwen.

Auteurs: Verhaert, Alde
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: BAAC Vlaanderen bvba

Begijnhof extra muros

Datering: late middeleeuwen
Typologie: grachten (infrastructuur), kuilen, muurresten, natuurlijke waterlopen, ophogingslagen, puinlagen

Beschrijving:
Sporen van een natuurlijke waterloop of gracht, gelegen nabij het Begijnhof extra muros. De muren en de puinkuil maken vermoedelijk deel uit van dit Begijnhof.