Zakstraat 1

Beschrijving

Tijdens het archeologisch onderzoek zijn sporen uit de nieuwe tijd aangetroffen. Het betreft fragmenten van muren en vloerniveaus uit de 19de eeuw. Sporen die gerelateerd kunnen worden aan de burchtzone zijn niet aangetroffen. Dit is te wijten aan de bouw van de bakstenen kelders die de bodem hier verstoord hebben (de aanwezige bodems gaan hier over een black earth layer en de natuurlijke bodem). Onder de black earth layer zijn nog enkele sporen van greppels, kuilen en kuilen aan het licht gekomen die aan de hand van aardewerk gedateerd kunnen worden in de periode van ca. 200-250.

Auteurs: Verhagen, Vincent

19de eeuw

Datering: tweede helft 19de eeuw
Typologie: kelders, muurresten, vloeren
Materiaal: aardewerk, mortel

Beschrijving:
Op de site is er geen vondstmateriaal aanwezig dat zou kunnen dienen voor een nader te bepalen datering in de late middeleeuwen of nieuwe tijd. Alleen aan de hand van het type mortel (portlandcement) kunnen de muurresten in de tweede helft van de 19de eeuw geplaatst worden.

Romeinse tijd

Datering: Midden-Romeinse tijd
Typologie: cultuurlagen, greppels, kuilen, paalkuilen
Materiaal: aardewerk, samengesteld bouwmateriaal

Beschrijving:
Op basis van het gevonden aardewerk, kan er vastgesteld worden dat het hier gaat om sporen uit de 2de eeuw n. Chr.