Frans Mombaersstraat 11-13

Beschrijving

Uit het landschappelijk bodemonderzoek bleek dat over het grootste deel van het projectgebied de Bt horizont bewaard is gebleven. Ook gezien de topografische ligging is er een verwachting op het aantreffen van een in situ bewaarde steentijd artefactensite.

Het verkennend archeologisch booronderzoek leverde evenwel geen enkel steentijdartefact op.

Tijdens het proefsleuvenonderzoek werden verschillende sporen geregistreerd. Het ging in de meeste gevallen om kuilen en (mogelijke) paalkuilen. Enkele sporen betreffen recente sporen met baksteen en cement. De overige sporen zijn wel oudere sporen. Zij bevinden zich verspreid over het volledige onderzochte terrein. De aangetroffen sporen konden nog niet afdoende gedateerd worden. Op basis van kleine brokjes handgevormd aardewerk kan wel een datering in de protohistorie of Vroege Middeleeuwen vooropgesteld worden. Er werden ook nog geen structuren herkend. De functie van de aangetroffen kuilen en mogelijke paalkuilen is voorlopig onbekend. In één van de sporen werd een afslag aangetroffen die mogelijk uit de protohistorie dateert.

De tekst wordt ter beschikking gesteld door: ARCHEBO bvba

Grondsporen