Balsakker fase 1

Beschrijving

Deelgebieden 3, 4 en 5 zijn onderzocht tijdens deze eerste fase van het proefsleuvenonderzoek. Verspreid over het terrein bevinden zich 67 paalkuilen, 8 kuilen, natuurlijke sporen en een greppel. Uit de sporen komt handgevormd aardewerk dat globaal in de metaaltijden kan gedateerd worden.
Gedraaid middeleeuws aardewerk is ingezameld maar bevond zich in de bouwvoor. Er zijn geen aanwijzingen voor sporen uit de late middeleeuwen tot nieuwe tijd.

Er zijn 42 vondsten ingezameld tijdens de aanleg van het vlak, het opschaven en het couperen van sporen.

Auteurs: Verhaert, Alde
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: LARes bvba

Late middeleeuwen - nieuwe tijd

Datering: late middeleeuwen, nieuwe tijd
Materiaal: aardewerk

Beschrijving:
Het gedraaid aardewerk is afkomstig uit de Ap-horizont en bestaat uit steengoed, Maaslands wit aardewerk en rood (geglazuurd) aardewerk. Het kan globaal in de late middeleeuwen - nieuwe tijd gedateerd worden.

Metaaltijden

Datering: metaaltijden
Typologie: archeologische objecten, greppels, kuilen, paalkuilen

Beschrijving:
Het handgevormd materiaal is onder te verdelen in rand-, wand- en bodemfragmenten, het gaat om dikwandige scherven.

Ongedateerde vondsten

Typologie: archeologische objecten, bouwmaterialen
Materiaal: aardewerk, metaal, vuursteen

Beschrijving:
Behalve aardewerk is er ook één tegelfragment ingezameld uit de Ap-horizont, drie metaalslakken en drie fragmenten natuurlijk silex.