Zonnestraat VII

Beschrijving

Het proefsleuvenonderzoek gaf verschillende zones aan met archeologische sporen uit het Neolithicum (zowel midden als laat), de Bronstijd en de IJzertijd. In sommige gevallen betroffen het nederzettingssporen bestaande uit paalkuilen en kuilen. Greppel en silo's werden eveneens aangetroffen in het gebied net als enkele bijzondere contexten zoals een uitgebreide zone met concentraties van materiaal. Naast sporen van bewoning en landbouwactiviteiten wijst de aanwezigheid van een deel van een klokbeker mogelijk op een depositie of een door latere bodembewerking aangetast grafveld.

Auteurs: Vanderhoydonck, Ingrid

Klokbekerspoor