Sint-Teunisplein (fase 3)

• is deel van de aanduiding als gebied geen archeologie, gewestelijk Gebied 8362
    Deze aanduiding is geldig sinds

Beschrijving

Onder een intens verstoorde bovengrond en tussen zones met een intens verstoorde ondergrond zijn verspreid over het volledige areaal bodemsporen van de voormalige 19de/20ste eeuwse bewoning waargenomen. Het gaat om een cluster van kuilen/lagen met sterk wisselende vorm en omvang en
een homogene donkergrijze tot zwarte vulling. De donkere kleurtextuur is te wijten aan een niet uitgeloogde organische bijmenging, wellicht ten gevolge van de slechte waterhuishouding van de gronden. Sommige spoorvullingen bevatten een representatieve hoeveelheid (fragmentair bewaard) bewoningsafval uit de periode tussen 1850 en 1950. Na de sloop van de voormalige woningen werd op het terrein een bedrijf van bouwmaterialen (firma Van Pelt) opgericht, dat inmiddels ook volledig werd gesloopt.

De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Studiebureau Archeologie

Bewoningssporen