waarneming

Lumbeekstraat

archeologisch element
ID
983838
URI
https://id.erfgoed.net/waarnemingen/983838

Beschrijving

In augustus 2020 werd tijdens het proefsleuvenonderzoek sporen aangetroffen, vnl. greppels en (paal)kuilen die uit de late middeleeuwen of nieuwe tijd dateren. Ze kunnen deels in verband gebracht worden met de boerderij die vroeger op het projectgebied aanwezig was. De zone van de boerderij zelf kon niet meer onderzocht worden. Ze staat reeds afgebeeld op Ferraris en de Atlas der Buurtwegen. Er werd geen verder onderzoek geadviseerd aangezien in de zone van de boerderij reeds huizen waren gebouwd.


Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: All-Archeo bv

Recente (afval)kuilen

Datering: 20ste eeuw
Typologie: afvalkuilen, bouwmaterialen, kuilen
Materiaal: aardewerk, ijzer
Gebeurtenis:

Beschrijving:
Er werd een kuil aangetroffen met verschillende fragmenten ijzer (blikjes en bouwmateriaal) en een kuil met baksteenbrokken en sintels.

Sporen uit Late Middeleeuwen of Nieuwe Tijd

Datering: late middeleeuwen, nieuwe tijd
Typologie: afsluitingen, greppels, kuilen, paalkuilen, vaatwerk
Context: afsluitingen
Materiaal: aardewerk, houtskool
Gebeurtenis:

Beschrijving:
Het aardewerk betrof roodgeglazuurd aardewerk, handgevormd aardewerk en steengoed. Er werden ook dakpanfragmenten aangetroffen. De vondsten dateren uit de Late Middeleeuwen of Nieuwe Tijd. Er werd een rij palen aangetroffen die vermoedelijk behoren tot een afsluiting. De afsluiting staat in verband met de huidige percelering. Het handgevormde aardewerk werd gevonden in een kuil in combinatie met recentere baksteen.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Lumbeekstraat [online], https://id.erfgoed.net/waarnemingen/983838 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.