waarneming

Hollevoordestraat

archeologisch element
ID
983856
URI
https://id.erfgoed.net/waarnemingen/983856

Juridische gevolgen

  • omvat de aanduiding als gebied geen archeologie, gewestelijk Gebied 8098
    Deze aanduiding is geldig sinds

Beschrijving

Het onderzoek werd uitgevoerd naar aanleiding van de geplande ophoging van het oostelijke terrein en de uitgraving van een nieuw waterbassin op het westelijke onderzoeksgebied. Uit het landschappelijk bodemonderzoek bleek dat enkel aan oostzijde sprake is van een bewaarde B-horizont. Zowel uit de boringen als uit het proefsleuvenonderzoek bleek dat het terrein deels was vergraven. In de overige zones zijn slechts enkele minder goed bewaarde sporen aangetroffen, voornamelijk grachten en off-site sporen.


Auteurs: De Ketelaere, Sander
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Paalkuilen

Typologie: kuilen, paalkuilen
Gebeurtenis:

Beschrijving:
Geen datering. De 5 (paal)kuilen komen verspreid over het terrein voor en vormen geen structuur.

Er werd nog een rechthoekig spoor gevonden. De afstand tussen dit spoor en de paalkuilen is ongeveer 5m. Dit spoor heeft een gelijkaardige vulling aan de hierboven vernoemde paalsporen en is 32cm breed, aangezien het spoor in de wand verdwijnt is het niet zeker hoe lang dit spoor is. De specifieke aard en functie van dit spoor is niet geheel duidelijk. Ook werd geen aardewerk gevonden dat voor een datering zou kunnen zorgen.

Perceelsgreppels

Datering: nieuwe tijd
Typologie: perceelsgreppels
Gebeurtenis:

Beschrijving:
De oriëntatie van de aanwezige grachten stemt overeen met de perceelsgrenzen op de historische kaarten die voorhanden zijn. Deze gelijkaardige oriëntatie kan een indicatie van gelijktijdigheid geven, maar het is ook mogelijk dat de grachten nog ouder zijn. Door de afwezigheid van vondsten kunnen de sporen echter niet met zekerheid gedateerd worden.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Hollevoordestraat [online], https://id.erfgoed.net/waarnemingen/983856 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.