Weststraat

Beschrijving

Het proefsleuvenonderzoek heeft aangetoond dat het onderzoeksgebied, binnen de reikwijdte van de geplande werken, met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid geen bewaarde archeologische sites bevat. Het onderzoeksgebied bestond uit een getijdengeul die pas in de Volle Middeleeuwen is dichtgeslibd/verzand. Daarna bleef het terrein lange tijd braak liggen, waarbij het doorsneden werd door verschillende stadsgrachten. Aan het einde van de 19de of het begin van de 20ste eeuw werd het gebied tussen de Molenstraat en de Weststraat geleidelijk aan ingenomen door het schoolcomplex. Met uitzondering van deze stadsgracht werden geen archeologische sporen of structuren aangetroffen. De stadsgracht werd volledig gedocumenteerd en vertoont een vrij steriele vulling.

De tekst wordt ter beschikking gesteld door: HEMBYSE

Muurstructuren school