Molenstraat 28

Beschrijving

Tijdens graafwerken in een tuin achter rijhuizen werd een schuilkelder in beton en baksteen aangetroffen. Het agentschap Onroerend Erfgoed ging ter plaatse en documenteerde de schuilkelder die in situ bewaard blijft.

De kelder was opgebouwd uit baksteen en betonblokken en afgedekt met een betonnen plaat. Aan beide zijden van de kelder was er een toegang voorzien opgebouwd uit betonpalen en -platen In de dekplaat waren twee luchtgaten voorzien. In de kelder zelf waren 4 nissen voorzien. De kelder was aan de binnenzijde, zowel de wanden als de bodem besmeerd met cementmortel. De betonblokken hadden een afmeting van 33x19x15 cm. De bakstenen 18x8x5 cm. Het centrale gedeelte van de kelder mat ongeveer 4 op 2 m.

Auteurs: Vynckier, Geert
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)