Kwezelstraat II

Beschrijving

IOED Lage Kempen bereidt een project voor waarbij allerlei WOII-relicten in het werkingsgebied worden ontsloten. Deze loopgraaf werd geĆÆnventariseerd.

Het relict is momenteel nog begroeid met een bos en gelegen aan de rand van veld, waardoor de loopgraaf door landbouw- en bosbeheerwerken, maar ook door begroeiing en mogelijke schade bij storm wel bedreigd wordt. De werken die de IOED wil uitvoeren zorgen ervoor dat er geen bomen en struiken meer in de loopgraaf groeien en de wallen goed verankerd blijven door deze in hakhoutbeheer te zetten. Hiermee wil men voorkomen dat wandelaars op de wallen zullen lopen en enkel door de loopgraaf zullen stappen.

Auteurs: Schroyen, Morien
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)