Steenweg 10-18

• is aangeduid als gebied geen archeologie, gewestelijk Gebied 8372
    Deze aanduiding is geldig sinds

Beschrijving

Uit het landschappelijk bodemonderzoek bleek de ondergrond relatief goed bewaard te zijn ter hoogte van het zuidelijke en het oostelijke deel van het
terrein. In boringen B1, B2, B3 en B5 werd een (restant van een) B-horizont aangetroffen. Hierdoor bestaat de kans dat er bewaarde steentijdartefactsites in situ bewaard gebleven zijn.

Tijdens het verkennend booronderzoek werd in het uiterste zuiden van het plangebied geen B-horizont aangetroffen. Elders werd wel een B-horizont aangeboord. Er werden echter geen steentijdartefacten opgeboord.

Tijdens het proefsleuvenonderzoek werden er geen archeologische sporen geregistreerd en beschreven. Wel werden er een aantal recente verstoringen aangesneden die te linken zijn aan de toenmalige bebouwing (garage met werkplaats) op het terrein. Ook betreft het hierbij enkele nutsleidingen.

De tekst wordt ter beschikking gesteld door: J. Verrijckt bvba