Stationsstraat 1

Beschrijving

Het projectgebied bevindt zich op het terrein van de semigesloten hoeve, hof te Windeke, opgenomen bouwkundig element in de erfgoedinventaris. De bouwhistorische opname en aangelegde proefputten maakten maakte het mogelijk de bouw van de hoeve tot het derde kwart van de 17de eeuw te traceren. Zowel de funderingen als oudste gedeelten van het opgaande muurwerk gingen tot deze periode terug. Er werden geen oudere bouwfases vastgesteld onder deze funderingen. Evenmin werden onder de aanzienlijk verstoorde zones ook geen oudere archeologische gelaagdheden of sporen aangetroffen bij de aanleg van de proefsleuven op de omliggende gronden van de gesloopt hoeve.

Auteurs: Herremans, Davy

Datering: derde kwart 17de eeuw