Nieuwenhuyse Fase 2

• is aangeduid als gebied geen archeologie, gewestelijk Gebied 9904
    Deze aanduiding is geldig sinds

• is aangeduid als gebied geen archeologie, gewestelijk Gebied 9905

Beschrijving

Er werd geen goed bewaard bodemprofiel waargenomen tijdens het landschappelijk bodemonderzoek. In-situ bewaarde artefactensites worden hier dus alvast niet meer verwacht.

Het proefsleuvenonderzoek leverde naast natuurlijke en recente verstoringen, 6 antropogene sporen op. Deze bestaan uit 2 greppels en 4 kuilen. Door het gebrek aan vondsten blijven deze ongedateerd. Ook de historische kaarten boden geen sluitend bewijs voor een eventuele datering of functie. Daarnaast werd in een natuurlijk spoor een vuurstenen artefact aangetroffen met bewerkingssporen. De recente verstoringen hebben te maken met de afgebroken woonhuizen die tot voor kort langs weerszijden van de straat Nieuwenhuyze stonden. Het gaat hier om de sociale wijk Nieuwenhuyse welke in 1959 werd aangelegd.

De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Ruben Willaert nv

Grondsporen