Kardinaal Cardijnstraat 9

Beschrijving

Voor de bouw van een nieuw sanitair blok dat aansluit bij het voormalige postgebouw werd de bestaande sanitaire ruimte afgebroken. Dit nieuwe blok zal gebouwd worden binnen de contouren van het voormalige gebouwtje. Bij de evaluatie ter plaatse kon vastgesteld worden dat de funderingssleuven voor de nieuwbouw al tot de nodige diepte waren uitgegraven.

Bij de afbraak- en graafwerken werden zeer puinrijke lagen aangesneden. In de noordelijke wand van de bouwput kon een noordwest – zuidoost verlopende, recente met cementmortel gebouwde muur vastgesteld worden. De aanwezige verantwoordelijke van de stad wist te vertellen dat het hierbij ging om één van de voormalige muren van het oudere sanitaire blok. In het zuidelijke profiel juist aan de straatzijde konden enkele baksteenrestanten van de afsluitende muur aan de straatzijde vastgesteld worden.

Aangezien nergens in de bouwput relevante resten zijn aangesneden en de werken zich beperken tot de reeds uitgegraven volumes en er geen verdere ingrepen in de bodem gaan plaatsgrijpen diende hier geen verdere registratie te gebeuren.

Auteurs: Moens, Jan

Puinlagen