Moreelstraat

Beschrijving

Tijdens werken in opdracht van de gemeente Denderleeuw voor de aanleg van een parking werd menselijk botmateriaal aangetroffen.
Voor deze werken werd een archeologienota opgemaakt door Solva. De kans op het aantreffen van archeologische sporen werd als minimaal omschreven omdat zich op deze locatie een geruimd kerkhof bevond dat kortstondig in gebruik was.

Aan de zuidwestzijde van het terrein, vlakbij de perceelsgrens werd bij de graafwerken een grote historische knekelput aangesneden met grote hoeveelheden menselijk botmateriaal. De aannemer had alle botmateriaal verwijderd en samengebracht op een ander deel van het terrein en afgedekt met een zeil.
De verantwoordelijk ambtenaar liet weten dat alle botten overgebracht zullen worden naar de stedelijke begraafplaats waar deze zullen herbegraven worden in een nieuwe knekelput. Verdere graafwerken op het terrein zijn niet voorzien.

Auteurs: Moens, Jan
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)