Vogelenzang 9

Beschrijving

Tijdens verbouwingswerken werden een aantal muurresten teruggevonden. De vondst deed zich voor in een hoeve waarvan de kern waarschijnlijk teruggaat tot de 18de eeuw. Binnenin werden alle muren ontdaan van hun pleisterwerk en zijn er tal van verbouwingen vast te stellen. Bij het uitgraven van een put (+/- 1 m bij 1 m) ter controle van de fundering van het gebouw werd op 30 tot 40 cm onder de bestaande vloer een baksteenmuur aangetroffen die parallel verloopt met de buitenmuur. De muur is opgebouwd met bakstenen van het formaat 25,5 x 12 x 5,5 cm en een beige kalkmortel. Het is niet uit te sluiten dat deze muur in verband te brengen is met een voorloper(?) van het huidige gebouw.

Auteurs: Moens, Jan

Muurresten