Groeningelaan II

Beschrijving

Deze opgraving betrof een noodopgraving waarbij overblijfselen van een pottenbakkerij te situeren tussen 1783 en 1792 aan het licht kwamen. Van de pottenbakkerij is enkel een gedeelte van de oven teruggevonden alsook een reeks misbaksels. Het gaat om overbakken en met druipglazuur verglaasde tegels uit een pottenbakkersoven. Er werden fragmenten van biscuit-, afgewerkt met blauwe motieven-, en loodgeglazuurde aardewerk teruggevonden aangevuld door 16de-eeuws steengoed.

Bron: Opgravingen 1999 Archeologische stichting voor zuid-west-Vlaanderen
Auteurs: Despriet, Philippe

Pottenbakkerij

Datering: 16de eeuw, derde kwart 18de eeuw
Typologie: pottenbakkersovens, vaatwerk
Materiaal: aardewerk, steengoed
  • Groeningelaan II
    • Bron: Despriet P. 1999: Opgravingen 1999 Archeologische stichting voor zuid-west-Vlaanderen, Opgravingen, 21, Kortrijk.