Onze-Lieve-Vrouwkerk

Beschrijving

Het terrein binnen de weermuur, eigendom van het kapittel, werd door deze instelling als bouwplaats gebruikt. De opgraving legde bijgevolg een reeks bouwafval uit de kerk en de kapel bloot. Er werden een 40-tal grote grote bouwelementen teruggevonden. De ceramische vondsten bestond uit een mix van geïmporteerde en lokale types en zijn te dateren van 1150 tot 1999. De metaalvondsten kenden enerzijds 53 munten en anderzijds een verzameling van 50 andere metalen voorwerpen.

Bron: Opgravingen 1999 Archeologische stichting voor zuid-west-Vlaanderen
Auteurs: Despriet, Philippe

Bouwelementen

Typologie: bouwelementen
Materiaal: aardewerk, Doornikse kalksteen, zandsteen
  • Noodopgraving Onze-Lieve-Vrouwkerk
    • Bron: Despriet P. 1999: Opgravingen 1999 Archeologische stichting voor Zuid-West-Vlaanderen, Opgravingen, 21, Kortrijk.