Ieperstraat 61, 42

Beschrijving

Tijdens grondwerken in de Ieperstraat werden resten van een ondergrond gedeelte van de Hollandse vesting te dateren tussen 1817 en 1830 teruggevonden. Het gaat om een manschappenverbinding tussen verschillende kazematten, aanwezig in het westelijke vestigingsfront in de richting van Wervik. De 0,84 meter brede doorgang bleef bewaard tot op -1,10 meter onder het huidige straatpeil en was gedeeltelijk met slijk gevuld. Het materiaal waaruit dit alles was opgebouwd bestond uit bakstenen van 21 X 4,5 X 10 cm.

Auteurs: Despriet, Philippe

Bouwresten

Datering: eerste helft 19de eeuw
Typologie: militaire gebouwen
Materiaal: aardewerk
  • Toevalsvondst Ieperstraat 61, 42
    • Bron: DESPRIET P. 1999: Opgravingen 1999 Archeologische stichting voor Zuid-West-Vlaanderen, Opgravingen, 21, Kortrijk.