Hundelgemsebaan 149

• is aangeduid als gebied geen archeologie, gewestelijk Gebied 8354
    Deze aanduiding is geldig sinds

Beschrijving

Op het perceel van 3490m² werd na de sloop van de pastoriewoning een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd. Daarbij werden een aantal afvalkuilen aangetroffen met huishoudelijk materiaal uit de 2de helft 19de - 1ste helft 20ste eeuw en één met materiaal gerelateerd aan WO I of II nl. met onafgevuurde Mauserpatronen.

Auteurs: Lemay, Nancy

Afvalkuilen

Datering: eerste helft 20ste eeuw, tweede helft 19de eeuw
Typologie: afvalkuilen

Beschrijving:
In twee afvalkuilen zijn vondsten aangetroffen die kunnen gedateerd worden in WOI of WOII. In de ene kuil zijn dit onafgevuurde Duitse Mauserpatronen, samen met bruin glas. Deze centraalvuur-patronen werden gebruikt tijdens WOI en WOII. De andere kuil bevatte wit glas, een volledige melkfles, een porseleinen kop en dunne glazen plaatjes die mogelijk niet-gebruikte fotonegatieven zijn. De vondsten uit deze afvalkuil kunnen gedateerd worden in de 2de helft van de 19de eeuw of de 1ste helft van de 20ste eeuw.