Gandastraat 31

Beschrijving

Van 2 tot 5 maart 2010 deed de Dienst Stadsarcheologie van de Stad Gent, in samenspraak met Verspurten bvba, onderzoek op een deel van het terrein Gandastraat 31. Dit ligt 120m ten oosten van de Sint-Baafsabdij.

De bovenste 50cm waren regelmatig verstoord. Onmiddellijk daaronder lag onaangeroerd zavel. Ongeveer vijftien zandwinningskuilen waren de enige waargenomen sporen. De natuurlijke bovenbouw van de bodem was al volledig verdwenen.

Auteurs: Vervoort, Thomas; Berkers, Maarten

Romeins aardewerk

Datering: Romeinse tijd
Materiaal: aardewerk
  • Archeologisch onderzoek Gandastraat 31
    • Bron: BERKERS M., BRU M.-A., LALEMAN M. C., STEURBAUT P., STOOPS G. & VERMEIREN G., Gandastraat 31 in: Archeologisch onderzoek in Gent in 2010 (O.-Vl.), overdruk uit: Kroniek Archaeologia Mediaevalis, Namen, 2011, nr. 34, p. 12-17.