Oudburg 56

Beschrijving

Een onderzoek werd uitgevoerd naar aanleiding van het verlagen van het vloerniveau in dit beschermde monument.

Het voornaamste resultaat was een kijk op de opbouw van één van de dragende zuilen en een opeenvolging van een aantal vloerniveaus in baksteen. De zuil bestond uit een driedelig basement, een achthoekige sokkel, twee trommels en een eenvoudig kapiteel. Onder het vloerniveau (voor het verlagen) troffen de onderzoekers tevens een aantal bakstenen muren aan, die bij de verlaging zelf verder dienen te worden onderzocht en geïnterpreteerd.

Auteurs: Vervoort, Thomas; Berkers, Maarten

Zuil en muurresten

Datering: nieuwe tijd
Typologie: bouwmaterialen, muurresten, onderdelen van gebouwen en structuren, vloeren
Materiaal: aardewerk
  • Opgraving Oudburg 56
    • Bron: BERKERS M., BRU M.-A., LALEMAN M. C., STEURBAUT P., STOOPS G. & VERMEIREN G., Oudburg 56 in: Archeologisch onderzoek in Gent in 2010 (O.-Vl.), overdruk uit: Kroniek Archaeologia Mediaevalis, Namen, 2011, nr. 34, p. 12-17.