Schouwburgstraat

Beschrijving

Eind februari 2010 werd in het kader van wegenwerken voor de derde keer een doorsnede op de Schouwburgstraat uitgevoerd. De Dienst Stadsarcheologie verrichtte enkele waarnemingen.

Zoals bij de vorige twee doorsneden waren de resultaten zeer beperkt. De vele verstoringen hadden het bodemarchief grondig doorwoeld. Wel was duidelijk dat er van het bouwblok van voor de aanleg van de straat in 1836 niets was terug te vinden.

Auteurs: Vervoort, Thomas; Berkers, Maarten

Natuurlijke bodem

Typologie: bodems
  • Doorsnede Schouwburgstraat
    • Bron: BERKERS M., BRU M.-A., LALEMAN M. C., STEURBAUT P., STOOPS G. & VERMEIREN G., Schouwburgstraat in: Archeologisch onderzoek in Gent in 2010 (O.-Vl.), overdruk uit: Kroniek Archaeologia Mediaevalis, Namen, 2011, nr. 34, p. 12-17.