Naar aanleiding van renovatiewerken in het pakhuis van het 18de-eeuwse Hotel Clemmen werd een klein archeologisch proefonderzoek uitgevoerd op het tuingedeelte tussen voorbouw aan de Veldstraat en pakhuis aan de Leie.
Op enkele constructieresten na was de bovenste meter volledig verstoord en/of opgehoogd. Daaronder begonnen de archeologisch interessante middeleeuwse lagen. De moederbodem werd niet bereikt vanwege het grondwater.
Een tegen de noordmuur aangebouwde (beer)put in Doornikse steen was doorbroken door een bakstenen exemplaar. Enkele moeilijk te interpreteren baksteenmuurtjes werden gedocumenteerd. De onderste lagen van een vermoedelijke perceelmuur in Doornikse steen, met aan de oostzijde een kasseipad, bleken de meest interessante vondst.
Bron: BERKERS M., BRU M.-A., LALEMAN M. C., STEURBAUT P., STOOPS G. & VERMEIREN G., Veldstraat 82 (Pakhuis Clemmen) in: Archeologisch onderzoek in Gent in 2010 (O.-Vl.), overdruk uit: Kroniek Archaeologia Mediaevalis, Namen, 2011, nr. 34, p. 12-17. Literatuur ()
Beschrijving: Onder de eerste meter begonnen de archeologisch interessante middeleeuwse lagen. Een tegen de noordmuur aangebouwde (beer)put in Doornikse steen was doorbroken door een bakstenen exemplaar. Zo er vulling en bodem waren, zaten die onder de grondwatertafel. Enkele moeilijk te interpreteren baksteenmuurtjes werden gedocumenteerd. De onderste lagen van een vermoedelijke perceelmuur in Doornikse steen, haaks op de Leie en met aan de oostzijde een 1m breed kasseipad, bleken de meest interessante vondst.