Fluxys Tessenderlo-Diest WP17

Beschrijving

Bij de archeologische begeleiding van de aanleg van een aardgasleiding werden in deze zone van het tracé (werkput 17) twee kuilen en een greppel aangesneden. Omdat de oriëntatie van deze sporen gelijkloopt met de huidige perceelsgrenzen worden ze geïnterpreteerd als een postmiddeleeuwse perceelsgrens met net ten noorden ervan een houtkant, in het archeologisch vlak herkend als mogelijke plantkuilen.

Auteurs: Geussens, Liesbeth
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Grondsporen

Datering: nieuwe tijd, nieuwste tijd
Typologie: kuilen, perceelsgreppels

Beschrijving:
Greppel parallel aan de huidige perceelsgrens, met net ten noorden twee scherp afgelijnde kuilen. Door hun ligging gelijklopend met huidige perceelsgrenzen geïnterpreteerd als postmiddeleeuwse perceelsgrens met houtkant.