Fluxys Tessenderlo-Diest WP18

Beschrijving

Bij de archeologische begeleiding van de aanleg van een aardgasleiding werden in deze zone van het tracé (werkput 18) twee parallelle greppels aangesneden in het archeologische vlak, die eveneens parallel lopen aan de huidige perceelsgrenzen. In de greppels werden twee fragmenten roodbakkend aardewerk met loodglazuur gevonden. Daarom worden de sporen geïnterpreteerd perceelsgreppels, ten vroegste uit de late middeleeuwen.

Auteurs: Geussens, Liesbeth
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Grondsporen

Datering: late middeleeuwen, nieuwe tijd
Typologie: perceelsgreppels, vaatwerk
Materiaal: aardewerk

Beschrijving:
Twee parallelle greppels. Vondsten uit de vullingen betreffen twee fragmenten roodbakkend aardewerk met witte engobe en loodglazuur. Een van de fragmenten kan worden geïdentificeerd als de rand van een bord.