Posteernestraat

Beschrijving

Naar aanleiding van rioleringswerken werd een strook in het tracé van de Posteernestraat archeologisch onderzocht. De oudste sporen van menselijke aanwezigheid hier stammen uit de late ijzertijd, uit welke periode verschillende aardewerkrijke afvalpakketten werden gerecupereerd. De opgravingsput stond bovendien haaks op het tracé van een middeleeuwse wal en muur. Van de Posteernepoort en de gracht werden restanten aangetroffen. De gracht bleek opgevuld met verschillende vullings- en dempingspakketten die afval uit de late middeleeuwen bevatte. Ook funderingsresten van de laat-middeleeuwse gebouwen ten westen van de stadsmuur werden aangetroffen.

Auteurs: Geussens, Liesbeth

IJzertijd

Datering: late ijzertijd (westen)
Typologie: ambachtelijke objecten, cultuurlagen, vaatwerk
Materiaal: aardewerk
  • Archeologische opgraving Posteernestraat
    • Bron: Stoops G., De Mulder G., Berkers M., Mikkelsen J. en Vermeiren G. 2017: "De Posteernestraat: voor- en nageschiedenis van een doorgang in de middeleeuwse stadsmuur." Overdruk uit: Gentse geschiedenissen ofte, nieuwe historiën uit de oudheid der stad en illustere plaatsen omtrent Gent, p. 93-108.