KWZI Grote Steenweg

Beschrijving

De eerste fase van dit vooronderzoek bestond uit een veldkartering door middel van metaaldetectie. Hierbij werd behoudens 11 artefacten op deelgebied 3 de afwezigheid van archeologische artefacten vastgesteld.

Op de site werden de volgende artefacten aangetroffen: vijf musketkogels die vermoedelijk dateren uit de 18de eeuw, twee koperen kogelpunten die dateren uit het begin van de 20ste eeuw, één fragment van een drijfband van een obus die eveneens dateert uit het begin van de 20ste eeuw, één Luikse munt uit 1752, één fragment van een hoefijzer dat vermoedelijk dateert uit de late middeleeuwen of vroegmoderne periode, en één driehoekig en verder niet gedetermineerd artefact. Bij gebrek aan vondstconcentraties lijkt de aanwezigheid van een militaire archeologische sporensite echter zeer laag

Auteurs: Lambrecht, Matthias

Metaalvondsten