waarneming

Koningsbos-Wolvenstraat

archeologisch element
ID
984332
URI
https://id.erfgoed.net/waarnemingen/984332

Beschrijving

Tijdens het booronderzoek werd een vuurstenen kling aangetroffen en een intacte bodemsequentie. Hierdoor is het mogelijk dat er een neolithische site aanwezig is op het terrein. Deze zone werd echter niet verder onderzocht maar in situ behouden door een aanpassing van de geplande werkzaamheden.

Tijdens het proefsleuvenonderzoek in de overige zones van het plangebied werd een archeologische site aangetroffen. Het gaat om enkele paalkuilen en kuilen en een greppel. Eén spoor bevindt zich geïsoleerd in het noordoosten van deze zone. In de paalkuilen kon een gebouwplattegrond herkend worden. De datering van de site is op dit moment niet geheel zeker. De kans dat het een site uit het Neolithicum of IJzertijd betreft, wordt evenwel groot ingeschat, omwille van verscheidene prospectievondsten in de directe omgeving van de opgravingszone.


Auteurs: Geussens, Liesbeth; Van den Notelaer, Dominick
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Grondsporen

Datering: ijzertijd, neolithicum
Typologie: gebouwplattegronden, greppels, kuilen, paalkuilen
Gebeurtenis:

Beschrijving:
Cluster van paalkuilen, kuilen en een greppel. In de paalkuilen kon de gebouwplattegrond van een éénschepig gebouw met een breedte van 5,3 m herkend worden.

Steentijdsite

Datering: neolithicum
Typologie: werktuigen
Materiaal: lithisch materiaal, vuursteen
Gebeurtenis:

Beschrijving:
Vuurstenen kling aangetroffen bij booronderzoek: behoud in situ.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Koningsbos-Wolvenstraat [online], https://id.erfgoed.net/waarnemingen/984332 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.