Lange Kroonstraat 72 (Fase 1)

Beschrijving

Het proefsleuvenonderzoek werd in functie van de werken in twee fasen opgesplitst. Fase 1 leverde geen vondsten op. Wel zijn er verspreid over het terrein 13 sporen geregistreerd, waarvan één paalspoor, drie kuilen, en zes verstoringen. De sporen zijn te relateren aan recente verstoringen van het vlak. Door de relatief goed bewaarde moederbodem ter hoogte van het onderzoeksgebied van fase 1, kan de aanwezigheid van sporen ter hoogte van de tweede fase niet uitgesloten worden.

Auteurs: Galle, Marit; Gyesbreghs, Diego

NIeuwste tijd paalspoor

Datering: nieuwste tijd
Typologie: paalsporen

Beschrijving:
Er werd slechts een spoor gevonden. De losse vulling wijst op een jonge datering.

Nieuwste tijd kuilen

Typologie: kuilen

Beschrijving:
Drie sporen zijn als kuilen geïnterpreteerd uit de nieuwste tijd. Twee hebben een ovale vorm, één een onregelmatige vorm. Alle drie sporen hebben een grijsblauwe kleur en bevatten inclusies zoals houtskoolfragmenten en baksteen.

Nieuwste tijd verstoringen

Materiaal: beton, ijzer

Beschrijving:
Tijdens het onderzoek werden zes verstoringen aangetroffen. Spoor S3 omvatte een zone in werkput 1 waar de bovenliggende verstoringslaag enigszins dieper in het vlak sneed. Spoor S6 omvat een zone in werkput 2 waar enkele betonnen funderingen aan het licht kwamen. Alle andere verstoringen waren kleiner. Het gaat telkens om sporen die de bovenliggende grondlagen doosnijden. De sporen bevatten inclusies zoals steenpuin, baksteenpuin en ijzerdraad. De sporen worden ook gekenmerkt door een zeer losse vulling en hebben telkens een onregelmatige vorm. Al deze sporen zijn te dateren in de nieuwste tijd.