Rusthuislaan

Beschrijving

Naar aanleiding van een verkaveling werd een archeologisch vooronderzoek met ingreep in de bodem aan de hand van proefsleuven uitgevoerd op het projectterrein. De prospectie toonde aan dat er een zeer lage sporendensiteit aanwezig is in de ondergrond van het terrein langs de Rusthuislaan. Twee smalle greppels met een ZW-NO oriƫntatie en een parallelle tussenafstand van ca. 15 m zouden gelinkt kunnen worden aan een inmiddels verdwenen veldweg, hoewel deze niet is ingetekend op historische kaarten.

Auteurs: Van Liefferinge, Nick
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Grondsporen

Typologie: greppels, wegen

Beschrijving:
Twee smalle, ondiepe greppels, parallel ten opzichte van elkaar. Er werden geen vondsten aangetroffen in de vulling. De datering van de sporen is onduidelijk.