Zeelandstraat

Beschrijving

Naar aanleiding van een nieuwbouwproject werd een archeologisch vooronderzoek met ingreep in de bodem uitgevoerd aan de hand van proefsleuven. Tijdens het onderzoek zijn antropogene sporen aangetroffen die in verband gebracht kunnen worden met de aanleg, gebruik en afbraak van de voormalige volkstuintjes die binnen de contouren van het plangebied aanwezig waren (in het recente verleden). In totaal werd slechts één spoornummer uitgedeeld aan één kuil, die na onderzoek/couperen eveneens van recente oorsprong bleek te zijn. Overige sporen binnen het plangebied waren uitsluitend van natuurlijke oorsprong (wortelkuilen, wortelgangen en wind-/boomvallen).

Auteurs: Geussens, Liesbeth; Pepermans, Jeska