Korenbloemstraat

• is aangeduid als gebied geen archeologie, gewestelijk Gebied 8350
    Deze aanduiding is geldig sinds

Beschrijving

Naar aanleiding van een verkaveling en volgend op een bureaustudie en een landschappelijk booronderzoek werd een archeologisch vooronderzoek met ingreep in de bodem uitgevoerd aan de hand van proefsleuven. Dit onderzoek kadert in een archeologienotatraject. Het proefsleuvenonderzoek bracht met uitzondering van een bomkrater uit de Eerste of Tweede Wereldoorlog geen archeologische sporen aan het licht. In het westelijke en noordelijke deel van het terrein werden enkele verstoringen van recente datum aangetroffen, waarvan enkele vermoedelijk te relateren zijn aan de bebouwing uit de jaren 1970.

Auteurs: Geussens, Liesbeth; Acke, Bert

Bomkrater

Datering: WO I, WO II
Typologie: bomkraters

Beschrijving:
Eén bomkrater met in de vulling verschillende metaalfragmenten, waarvan één van een Duitse of Franse ontsteker.