Carmersstraat 83

Beschrijving

Bij een archeologisch vooronderzoek met ingreep in de bodem aan de hand van proefputten werden sporen gevonden van de afbraak van een gebouwvleugel in de 20ste eeuw, alsook de funderingen van nog bestaande gebouwen. Omdat de geplande werken geen diepe verstoringen tot gevolg zouden hebben, bleef ook het archeologisch onderzoek eerder aan de oppervlakte waardoor er weinig oude structuren of sporen gevonden zijn. In-situbehoud van deze eventuele sporen en structuren is gegarandeerd.

Auteurs: Geussens, Liesbeth

Sporen en vondsten

Datering: nieuwste tijd
Typologie: muurresten
Materiaal: aardewerk, pijpaarde

Beschrijving:
Verstoringen ten gevolge van de afbraak van een gebouwvleugel aan het einde van de 20ste eeuw; funderingen van nog bestaande gebouwen. Vondsten zijn industrieel wit aardewerk, tabakspijpje in pijpaarde en een fragment grijsbakkend aardewerk.