Molenstraat - Expressweg

Beschrijving

Dit vooronderzoek kende een proefsleuvenonderzoek. Het proefsleuvenonderzoek wees uit dat er binnen het onderzoeksgebied een tweetal zones afgebakend kunnen worden waar geïsoleerde en deels recente sporen werden aangetroffen. Door de beschadiging en afwezigheid van de B-horizont zijn een groot aantal sporen reeds volledig verdwenen.

In totaal werden er verspreid over 7 proefsleuven 25 archeologische grondsporen vastgesteld. In werkput 1 kwamen vijf sporen aan het licht, in werkput 2 drie sporen, in werkput 3 negen sporen, in werkput 4 drie sporen, in werkput 6 vier sporen en tenslotte in werkput 7 één spoor. Wat betreft de vondsten waren er een 30-tal aardewerk fragmenten.

Auteurs: Lambrecht, Matthias

Site uit de ijzertijd/Romeinse tijd