Kalkenvaart

Beschrijving

Dit vooronderzoek kende een landschappelijk bodemonderzoek en verkennend archeologisch booronderzoek. Tijdens de macroscopische analyse van het zeefresidu uit die boringen werden in totaal in 11 boringen pre- en/of protohistorische indicatoren aangetroffen. Het betreffen fragmenten van handgevormd aardewerk en lithische artefacten. Het bijkomende landschappelijk onderzoek toonde aan dat de archeologische vondsten hoogstwaarschijnlijk in verband kunnen worden gebracht met de top van de zandige afzetting van een zandrug.

Auteurs: Lambrecht, Matthias

Prehistorische vondsten

Datering: finaalpaleolithicum, mesolithicum, middenneolithicum
Typologie: vaatwerk
Materiaal: aardewerk, vuursteen

Beschrijving:
fragmenten van handgevormd aardewerk en lithische artefacten. Datering is waarschijnlijk het midden van het Neolithicum maar er zijn ook aanwijzingen voor een finaalpaleolithische tot mesolithische occupatiefase.